Web Analytics Made Easy - Statcounter

صراط:

ینس کوهن، متخصص ویروس‌های کشنده در موسسه ملی سلامت می‌گوید:‌ «بزرگ‌ترین مشکل این است که بخش عمده‌ای از مردم متوجه نمی‌شوند نام‌ها فقط برچسب هستند.» برعکس ما دوست داریم جایی که نباید به دنبال معنا بگردیم و این بسیار خطرناک است. این همان بلایی است که در این گزارش به سراغ آن رفته ایم؛ اسامی دردسر سازی که آخرین نمونه آن "COVID-19" است که استفاده اش به اندازه کرونا در بین مردم جهان مرسوم نیست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نام های متعددی هستند که روی ویروس ها، افراد، محصولات، توفان ها و وقایع گذاشته شده اند و این نام ها یا شباهت های اسمی، چالش هایی را به وجود آورده است.

نخستین قربانی کرونا

کرونا (Corona) به معنای تاج است و چه کسی تصور می کرد این نام پس از قرار گرفتن روی یک ویروس چنین هزینه ساز باشد؟ نخستین قربانی تشابه اسمی کرونا، شرکت آنهویزر بوش بود که ماءالشعیر معروف «کرونا» را تولید می‌کند. این شرکت اوایل اسفند ماه اعلام کرده بود که در دو ماه نخست شیوع ویروس کرونا،‌ ۱۷۰ میلیون دلار زیان کرده است و سپس تولید خود را متوقف کرد. این میزان ضرر که ناشی از افت فروش این آبجوست، یکی از بدترین وضعیت‌های مالی این شرکت در 10سال گذشته را رقم زده است. اما دردسر به همین جا خلاصه نشد. این شرکت قرار بود کارخانه‌ای عظیم را برای تولید آبجو در یکی از مناطق مرزی مکزیک (شهر مخیکالی) برپا کند و بیش از ۶۰ درصد از کارخانه نیز احداث شده بود. اما با افزایش انتقادها و ترس مردم شهر، رئیس جمهوری مکزیک، چهارم فروردین امسال ادامه فعالیت این پروژه یک ‌و نیم میلیارد دلاری را لغو کرد.

طلسم نام ویروسی برای خودرو

شیوع گسترده ویروس کرونا در جهان، از جنبه‌های مختلف صنعت خودرو را تحت تاثیر قرار داده است؛ از کاهش فروش و تعطیلی کارخانه‌ها تا لغو برگزاری نمایشگاه‌های خودرو و رونمایی از مدل‌های جدید. در تازه‌ترین واکنش به این ویروس، «مینی» که بخشی از کارخانه «ب‌ام‌و» است اعلام کرده که نام رینگ ویژه‌ای را که برای اولین مدل الکتریکی خود طراحی کرده بود، تغییر می‌دهد. «چرخ کرونا»، نام رینگ ۱۷ اینچی جدید مینی بود که با الهام از پریز‌های برق در بریتانیا طراحی شده است. اما هفته گذشته، این شرکت گفت که این اسم را تغییر می‌دهد. یک بدشانسی تکراری. در سال ۲۰۱۶ نیز در حالی که شرکت «تاتا» قصد داشت یکی از مهم‌ترین مدل‌های خود به نام «زیکا» (اسم جنگلی در اوگاندا) را رونمایی کند، ویروسی به همین نام در جهان همه‌گیر شد و کارخانه هندی ناگزیر نام مدل خود را تغییر داد.

نامه ای به دوست خوبم «کرونا»!

  چندی پیش والدین هندی، نوزادان دو قلوی خود را کووید و کرونا نام گذاری کردند. اما این نام گذاری ممکن است خوشایند فرزندان شان نباشد. همچون «کرونا» پسر 8 ساله استرالیایی که دوستانش در مدرسه کرونا ویروس صدایش می کردند. این کودک پس از آن که فهمیده بود تام هنکس بازیگر مشهور هالیوودی فیلم های «فارست گامپ» و «نجات سرباز رایان»  به کووید 19 مبتلا شده است، در نامه ای با او و همسرش ابراز همدردی کرد. او نوشت که نامش را دوست دارد؛ اما در مدرسه «کروناویروس» صدایش می‌زنند و وقتی که این طور صدایش می‌زنند خیلی ناراحت و عصبانی می‌شود. این نامه باعث شد هنکس همراه نامه ای دوستانه که با «دوست خوبم کرونا» آغاز می شود، ماشین تحریری از برند «کرونا» را به وی هدیه دهد.

تغییر نام روستای گردشگری اتریشی

  مسئولان یک دهکده گردشگری در اتریش می‌گویند به خاطر ویروس کرونا ناچارند نام گردشگری روستایشان را تغییر بدهند. روستای «زانکت کرونا آم وکسل» (به معنای کرونای مقدس) در اتریش با کمتر از 400 نفر جمعیت یکی از جاذبه‌های گردشگری در منطقه خود به شمار می‌رود. دهدار این روستا به خبرگزاری فرانسه گفته: نام کرونا در اسم دهکده ما در روزهای اول بحران اخیر شاید موجب خنده هم می‌شد اما همه‌گیری جهانی این بیماری، موضوع جدی است و باید فکری به حال نام توریستی روستا بکنیم.

داعش، نام دردسرساز دیگر
همان طور که در ابتدای گزارش گفته شد کرونا آخرین اسم دردسرساز بوده اما تنها اسم نبوده است. برای مثال در سال 2014 دو تبعه مصری مقیم آمریکا کافی شاپی را نزدیک منزل رئیس‌جمهور وقت این کشور (اوباما) افتتاح کرده‌اند که نام آن شبیه گروه تروریستی داعش بود. «رضا لبیب» و «میشل جادا...» اتباع مسیحیِ مصریِ مقیم نیویورک نام کافی شاپ خود را «ایزیس ISIS» که نام یکی از الهه‌های مصر است، گذاشته بودند. اما کلمه ISIS که مخفف انگلیسی نام گروه تروریستی داعش است، باعث نگرانی و وحشت رهگذران شده بود. آوریل 2015 نیز سازمان جهانی هواشناسی اسم (ISIS) را از فهرست اسامی گردبادهای منطقه شمالی اقیانوس آرام حذف کرد. مثال دیگر برای دردسر مشابهت نامی با گروه تروریستی، ضرر مالی مقطعی شرکت داروسازی آمریکایی «ایزیس فارماسوتیکال» تولید کننده داروهای درمان سرطان و بیماری های قلبی به دلیل شباهت اسمش با داعش بود.

فیس‌بوک حساب بابانوئل را بست!

بابا نوئل که بیشتر آن را با «Santa Claus» می شناسند طبق افسانه ها هر سال در کریسمس با سورتمه ای که توسط گوزن ها کشیده می شود، از قطب شمال می آید و برای کودکان هدیه می آورد. شباهت نامی حساب فیسبوکی مردی به نام «سانتا کلاس» در سال 2017 باعث شد شرکت فیس بوک حساب کاربری این فرد را تعلیق کند و خواستار اثبات هویت او شود. «کلاس» اهل شهر «نورث پول» – به معنای قطب شمال - در ایالت آلاسکای آمریکاست و گفته که فیسبوک هرگز دلیل مسدود شدن صفحه او را توضیح نداد.
شباهت جنجالی کفش پوما و هیتلر
در کنار تشابه های اسمی ، شباهت های ظاهری هم جنجال برانگیز بوده است . برای مثال :شرکت تولیدی معروف پوما سال گذشته یک کفش ورزشی به بازار عرضه کرده که برخی فعالان شبکه‌های اجتماعی آن را بسیار به هیتلر شبیه دانسته‌اند. وقتی این کفش را جلوی خود می‌گذارید، مدل مو و سبیل معروف آدولف هیتلر به ذهن متبادر می‌شود. آدولف هیتلر رهبر آلمان نازی بود که در دوران جنگ جهانی دوم به خاک شوروی حمله کرد. پس از پربازدید شدن این عکس در فضای مجازی طرفداران تئوری توطئه در روسیه فوراً دست به کار شدند و اسناد و مدارکی را هم برای این ادعای خود مبنی بر عمدی بودن طراحی کفش منتشر کردند. آن ها می‌گویند رودولف داسلر بنیان گذار شرکت کفش پوما عضو حزب نازی بوده است. حتی کار به دومای روسیه هم رسیده و یکی از نمایندگان مجلس این کشور پوما را به یادآوری چهره یک قاتل متهم کرده است.

منبع: صراط نیوز

کلیدواژه: ویروس های کشنده نخستین قربانی کرونا صراط نامه ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.seratnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «صراط نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۷۶۴۴۹۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پشت پرده خروج ضمانت‌نامه ۸۰ میلیاردی از باشگاه استقلال

آفتاب‌‌نیوز :

در روز‌هایی که احمد مددی مدیریت باشگاه استقلال را بر عهده داشت قراردادی را با یکی از شرکت‌های فعال در زمینه وب منعقد کردکه این قرارداد به مدت سه سال اعتبار داشت؛ اما مصطفی آجورلو پس از استعفای احمد مددی این قرارداد را به صورت یکطرفه فسخ کرد.

این ماجرا به کمیته راهبری، نظارت و حَکَمیت وزارت ورزش و جوانان ارائه شد. جلسه‌ای میان طرفین برگزار شد، جلسه‌ای که نماینده باشگاه استقلال در آن حضور پیدا کرد، اما نماینده‌های وب در این جلسه حضور پیدا نکرد. آن‌ها با ارسال نمابری اعلام کردند مدیرعامل شرکت‌های‌وب در مسافرت خارج از کشور هستند و قادر به شرکت در جلسه نیستند.

کمیته حَکَمیت وزارت ورزش جلسه دیگری برای روز شنبه ۲۴ مهر ساعت ۱۰ صبح تعیین وقت کرد که این بار هر دو طرف شرکت کردند؛ جلسه‌ای که بیش از دو ساعت طول کشید.

طرفین مطالب خود را مطرح کردند که منجر به تفاهم نشد و قرار بر صدور گواهی و حکم کمیته راهبری، نظارت و حَکَمیت وزارت ورزش و جوانان شد که ۴۸ ساعت بعد، یعنی امروز دوشنبه گواهی حکم مبنی بر تایید نظر شرکت فرهنگی ورزشی استقلال ایران در خصوص بر عدم ایفای تعهدات قراردادی توسط شرکت داده گستر عصر نوین که مجوز فسخ یک‌طرفه است، به نشانی باشگاه ابلاغ شد.

طرفین مطالب خود را مطرح کردند که متاسفانه منجر به تفاهم نشد و قرار بر صدور گواهی و حکم کمیته راهبری، نظارت و حَکَمیت وزارت ورزش و جوانان شد. چهل و هشت ساعت بعد حکمی را صادر کرد که این حکم حکایت از این داشت که باشگاه استقلال مجوز به فسخ یکطرفه بوده است.

سرپرست فعلی مدیرعاملی باشگاه استقلال که در آن روز‌ها معاون فرهنگی باشگاه استقلال بود نقش پرررنگی در فسخ این ماجرا داشت و اثبات کرد که حامی مالی استقلال به تعهدات خود طبق مفاد قرارداد عمل نکرده است و آبی‌پوشان حق داشتند ضمانتنامه تعهد پرداخت ۸۰ میلیارد ریالی را که این شرکت در اختیار باشگاه قرار داده بود تا درصورت عدم انجام تعهدات، توسط باشگاه به بانک ارایه شود وصول کند.

این ماجرا ادامه پیدا کرد تا زمانی که سمیعی از استقلال جدا می‌شود و پس از مدتی که دوباره در نقش هیات مدیره به جمع این تیم باز می‌گردد سراغ ضمانت‌نامه مالی را از معاونت مالی وقت استقلال می‌گیرد. این ماجرا به هیات مدیره باشگاه استقلال کشیده و مشخص می‌شود این ضمانت‌نامه ۸۰ میلیارد ریالی بدون مجوز هیات مدیره به حامی مالی وقت استقلال بازگردانده شده است، مدیران ارشد استقلال از این موضوع انتقاد کردند و اعتقاد داشتند نباید چنین کاری از سوی معاون مالی سابق استقلال صورت می‌گرفت!

اتفاق عجیب اینکه چند هفته پیش حامی مالی پیشین استقلال که در حال حاضر مالک باشگاه هوادار است چک ۵۰ میلیارد ریالی آبی‌ها را که بابت صدور رضایت محمدرضا خالدآبادی در اختیارشان گذاشته بود را برگشت می‌زند و حساب استقلال مسدود می‌شود.

منبع: خبرگزاری ایرنا

دیگر خبرها

  • تولد فرزند شهید حادثه تروریستی کرمان + عکس
  • واکسن‌های آسترازنکا از سراسر جهان جمع‌آوری می‌شوند
  • عدالت اجتماعی برای شب بازارهای مشهد، دردسرساز شد 
  • توهین هاشمی‌نسب به پرسپولیس دردسرساز شد
  • معاون وزیر صمت:نامه ارزی صنایع منتسب به جریان تورم‌ساز است
  • واکسن های کرونا آسترازنکا از بازار جهانی جمع شد
  • واکنش معاون صنایع عمومی وزارت صمت به نامه برخی انجمن‌های صنعتی
  • واکسنی که ویروس‌های ظهور نکرده کرونا را از بین می برد!
  • نکونام:می دانستیم غفلت کنیم ذوب آهن دردسرساز می‌شود/بازیکنان استقلال را با تیم رقیب قیاس کنید بعد نظر بدهید
  • پشت پرده خروج ضمانت‌نامه ۸۰ میلیاردی از باشگاه استقلال