Web Analytics Made Easy - Statcounter

تین نیوز

همزمان با مطرح‌شدن خرید واگن پارس توسط مپنا انتقاداتی با کلمه کلیدی «انحصار» در برخی رسانه‌ها مطرح شده است. گروهی معتقدند این واگذاری می‌تواند منجر به انحصار در بازار تولید ریلی ایران شود. اما از سوی دیگر شراط فعلی واگن پارس اسفناک است؛ تولیدی که به شدت کاهش یافته و نیروی کاری که حقوقش تامین نمی‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

محسن پورسیدآقایی مدیرعامل اسبق شرکت راه آهن در این گفتگو به این موضوع پرداخته است که آیا خرید واگن پارس توسط مپنا واقعا منجر به انحصار خواهد شد؟

آیا خرید واگن پارس توسط مپنا واقعا منجر به انحصار خواهد شد؟

برای پاسخ به این سوال بهتر است ابتدا نگاهی به سابقه صنعت واگن‌سازی در کشور بیندازیم. واگن پارس اساسی‌ترین وقدیمی‌ترین صنعت واگن‌سازی ایران است که از طرح‌های ملی و زیربنایی کشور بوده است. شرکتی در رده شرکت‌های آذرآب و ماشین‌سازی اراک و هپکو که به عنوان یک صنعت زیربنایی طراحی شده است. به نظر من اگر صنعت ریلی کشور بخواهد در تولید داخل پیشرفت کند واگن پارس باید محور آن باشد.

اما واگن پارس در طول سال‌ها همواره دست به دست شده است....

بله! این شرکت ابتدا با مشارکت 60 درصدی سازمان گسترش و 40 درصدی راه آهن تاسیس شد. بعد از چند سال به خاطر سیاست‌های خصوصی‌سازی هم راه‌آهن و هم سازمان گسترش موظف به فروش شدند و در نتیجه واگن‌پارس عملا به نوعی وارد بخش نیمه‌دولتی شد و ایران‌خودرو سهام آن را خرید.

در ادامه اما بعد از ایران‌خودروی نیمه‌دولتی مجددا به یکی از تعاونی‌های وزارت دفاع رسید و به بخش دولتی برگشت. سازمان گسترش در یک اشتباه فاحش مجددا آن را با مطالباتش تهاتر کرد و دوباره واگن پارس را از وزارت دفاع خرید. از این مرحله همان چیزی که از واگن پارس مانده بود هم از بین رفت و عملا شرکتی کاملا دولتی شد، در حالی که مالکش واقعی نبود.

آخرین وضعیت این شرکت این است که مالکش سازمان نوسازی و گسترش است اما چون این کار غیرقانونی بوده جلوی این کار گرفته شده و امکان ثبت چنین معامله‌ای وجود ندارد. در نتیجه اینکه دیگر وزارت دفاع مالک واگن پارس نیست و به طور اسمی سازمان گسترش مالک است اما این سازمان مالکیتش را اعمال نمی‌کند و افزایش سرمایه هم ندارد. در نتیجه شرکت بلاتکلیف و بلاصاحب است.

در چنین شرایطی این خرید بهترین گزینه خواهد بود. پس چرا منتقدان از کلمه «انحصار» استفاده می‌کنند؟

پیش از آنکه درباره «انحصار» بحث کنیم؛ باید این را بگویم مهم است که این شرکت احیا شود. به نظر من شرکتی که می‌تواند واگن پارس را زنده کند باید آن را بخرد و از وضعیت بلاتکلیفی دربیاورد.

یکی از جاهایی که به شکل خیلی خوب می‌تواند این کار را انجام بدهد مپنا است. کسان دیگری هم که می‌توانند این کار را انجام بدهند می‌توانند وارد مذاکره شوند و این فرصت برای همه وجود دارد.

اما در هر صورت مپنا نشان داده که صنایع دیگری را که خریده با سرمایه‌گذاری و راه‌اندازی به نتیجه رسانده است. اگر واگن پارس هم توسط مپنا خریداری شده و روی آن سرمایه‌گذاری شود، گام بسیار مهمی برای صنعت ریلی کشور خواهد بود و شرکت‌های ریلی هم استقبال خواهند کرد. چرا که این شرکت می‌تواند تولید داشته باشد.

آن هم در شرایطی که وضعیت مالی شرکت‌های ریلی چندان مناسب نیست....

عملا در کشور هیچ شرکت ریلی نداریم که پشتوانه مالی مناسب داشته باشد. از طرفی متقاضیان واگن هم این امکان را ندارند که همه هزینه را پیشاپیش پرداخت کنند و این صنعت هم نیازمند سرمایه در گردش بالایی است. در نتیجه باید سرمایه‌گذاری صورت بگیرد، تولید انجام شود و بعد فروخته شود.

در حال حاضر این چرخه معیوب است و شرکت‌های ریلی این توان را ندارند. شرکت‌های خریدار توان ندارند و شرکت‌های تولیدی هم سرمایه در گردش برای تولید ندارند.

مپنا به واسطه پشتوانه مالی خوبی که دارد می‌تواند سرمایه در گردش مناسبی را وارد بخش تولید واگن‌ها کند و شرکت‌های ریلی که نیاز به خرید واگن دارند را تامین کند.

پس به نظر شما خرید واگن پارس توسط مپنا اتفاق خوبی است؟

به شدت از خرید واگن پارس توسط مپنا استقبال می‌کنم و به عنوان یک کار ضروری آن را تایید می‌کنم. اگر شرکت‌های خصوصی دیگری هم پیدا شوند که بگویند حاضریم همین سرمایه در گردش را مهیا کنیم و الان هم پول خریدش را پرداخت می‌کنیم، می‌تواند اتفاق مبارکی باشد. اما تجربه نشان داده که بخش خصوصی چندان تمایلی به ورود به بخش ریلی ندارد.

پس ماجرای این انتقادات چیست؟

در سالی که به نام «جهش تولید» نامگذاری شده است، از نظر من اجحاف است که وقتی شرکتی می‌تواند تولید واگن پارس را افزایش بدهد و نیروهایش را به کار برگرداند، با شعارهایی مانند انحصار جلوی تولید و اشتغال را بگیریم. انگار یک شعار فرعی می‌خواهد جای استراتژی کشور بنشیند که «جهش تولید» است. به اعتقاد من این یک بحث حاشیه‌ای و فرعی است که ما به نام انحصار جلوی خرید واگن پارس توسط مپنا را بگیریم و کس دیگری هم آنرا نخرد و کاملا تعطیل شود.

تلقی من این است که عده‌ای هستند که واگن پارس تعطیل‌شده به نفعشان است. چون نتیجه حرف‌هایی مانند «انحصار» روشن است و می‌دانند کس دیگری هم برای خرید واگن پارس پیشقدم نیست. در واقع می‌شود فکر کرد این هجمه به معنای تعطیل نگه‌داشتن واگن پارس است نه به معنای نگرانی برای انحصار. شاید عده‌ای نفعشان در در واگن پارس نیمه‌تعطیل است.

 

 

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید

منبع: تین نیوز

کلیدواژه: بخش خصوصی خودرو رسانه بخش ریلی تین سرمایه در گردش شرکت های ریلی سازمان گسترش دیگری هم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tinn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تین نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۵۵۶۰۶۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قیمت جدید پژو پارس؛ پژو پارس امروز سقوط کرد!

آخرین قیمت انواع خودرو پژوپارس برای امروز ۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۳ به شرح زیر است.

به گزارش اقتصادآنلاین، بر این اساس قیمت پژوپارس LX صفر، در بازار به ۸۶۰ میلیون تومان رسیده است و امروز با کاهش ۱۰ میلیونی تومانی به ۸۵۰ میلیون تومان رسید.

همچنین پژو پارس XU ۷ P سال، به ۶۶۵ میلیون تومان رسید و امروز با کاهش ۱۰میلیون تومانی به ۶۵۵ میلیون تومان رسیده است.

همچنین پژو پارس ELX-TU ۵ در بازار به ۸۰۰ میلیون تومان رسیده است.

همچنین پژو پارس LX مدل ۱۴۰۰ در بازار به ۷۷۵ میلیون تومان رسید.

قیمت کارخانه پژو پارس

قیمت کارخانه خودرو‌های پژوپارس نیز از ۲۷۵ میلیون ۳۳۳ میلیون تومان متغیر است.

قیمت این پژو پارس XU ۷ P سال سفارشی در نمایندگی ۳۰۹ میلیون تومان است.

قیمت پژو پارس LX مدل ۱۴۰۲ در نمایندگی هم ۳۳۳ میلیون تومان است.

همچنین قیمت پژو پارس XU ۷ P سال در نمایندگی ۲۹۴ میلیون تومان است.

تاریخچه پژوپارس

پژو پارس، یکی از بهترین و با کیفیت‌ترین انواع خودرو‌های ایرانی می‌باشد که در شرکت خودرو سازی ایران خودرو تولید آن انجام می‌شود و وارد بازار فروش خودرو‌های ایرانی می‌شود. این خودرو که اصالتا خودرویی فرانسوی است، نمونه‌ی ایرانی خودروی پژو ۴۰۶ در کشور فرانسه می‌باشد که پس از خودروی پژو ۴۰۵ وارد بازار این کشور شد. طی سال‌های ۱۹۹۶ تا ۲۰۰۴ در این کشور تولید این خودرو انجام گرفت که یکی از بهترین خودرو‌های تولید این کشور نیز به شمار می‌رفت.

اما در کشور ایران، تولید این خودرو توسط شرکت خودرو سازی ایران خودرو از سال ۱۳۸۵ آغاز شد و تا کنون، تولید این خودرو ادامه پیدا کرده است. قبل از تولید و عرضه گسترده پژو پارس، این خودرو تحت عنوان پژو پرشیا و در قالب ظاهری تقریبا متفاوتی وارد بازار ایران شد.

با مطالعه جدول زیر اطلاعات بیشتری درباره قیمت روز خودرو‌های پژو پارس به دست خواهید آورد.

قیمت انواع خودرو پژو پارسبرند مدل(سال ساخت) کارکرد (کیلومتر) قیمت (تومان)
پژوپارس LX ۱۴۰۲ صفر ۸۵۰٬۰۰۰٬۰۰۰
پژو پارس XU۷P سال ۱۴۰۲ صفر ۶۵۵٬۰۰۰٬۰۰۰
پژو پارس XU۷P سال سفارشی ۱۴۰۲ صفر(کارخانه) ۳۰۹,۵۴۵,۰۰۰
پژو پارس LX ۱۴۰۲ صفر(کارخانه) ۳۳۳,۸۹۷,۰۰۰
پژو پارس XU۷P سال ۱۴۰۲ صفر (کارخانه) ۲۹۴,۱۳۳,۰۰۰
پژو پارس ELX-XU۷P ۱۴۰۲ صفر (کارخانه) ۲۷۵,۲۰۱,۰۰۰
پژو پارس ELX-TU۵ ۱۴۰۱ صفر ۸۰۰٬۰۰۰٬۰۰۰
پژو پارس ELX-XU۷P ۱۴۰۱ صفر ۶۹۰٬۰۰۰٬۰۰۰
پژو پارس XU۷ ۱۴۰۱ صفر ۶۲۰٬۰۰۰٬۰۰۰
پژو پارس XU۷P سال ۱۴۰۱ صفر ۶۴۰٬۰۰۰٬۰۰۰
پژو پارس XU۷P ۱۴۰۱ صفر ۶۱۵٬۰۰۰٬۰۰۰
پژو پارس LX ۱۴۰۱ صفر ۷۹۰٬۰۰۰٬۰۰۰
پژو پارس XU۷ ۱۴۰۰ صفر ۶۰۰٬۰۰۰٬۰۰۰
پژو پارس LX ۱۴۰۰ صفر ۷۷۵٬۰۰۰٬۰۰۰

دیگر خبرها

  • افزایش حمل ریلی مواد اولیه به شرکت معدنی و صنعتی چادرملو + عکس
  • قیمت جدید پژو پارس؛ پژو پارس امروز سقوط کرد!
  • تسلط چین بر فناوری‌های پاک/ اروپا و آمریکا از انحصار بازار نگرانند
  • بیلبورد‌های شهرداری تهران در حمایت از خرید اتوبوس از چین
  • تسلط چین بر بازار فناوری‌های پاک/ نگرانی‌های اروپا و آمریکا از انحصار بازار
  • اشتغال زایی مستقیم ۱۴۳ هزار نفری در صنعت پتروشیمی
  • برنامه های و اهداف شرکت گلتاش در سال ۱۴۰۳
  • شرایط جدید خرید پژوپارس برای ثبت نامی‌های سامانه یکپارچه
  • شرایط جدید خرید نقدی و اقساطی پژوپارس اعلام شد ؛ جزئیات، قیمت و زمان تحویل
  • شرایط جدید خرید پژوپارس برای ثبت نامی های سامانه یکپارچه