Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس مجمع تشکل‌های دانش‌بنیان اظهار کرد: ورود خصولتی‌ها و دولتی‌ها در روند دانش‌بنیان شدن،‌ موضوع مهم "درز اطلاعات دانش فنی"، عدم تعامل دولت و سازمان‌ها با این اتحادیه، طولانی بودن روند ارزیابی‌ها و دقت کم آن، مهم‌ترین مشکلات شرکت‌های دانش‌بنیان است. - اخبار اجتماعی -

به گزارش خبرنگار علمی خبرگزاری تسنیم؛ افشین کلاهی، رئیس مجمع تشکل‌های دانش‌بنیان اظهار کرد:‌ مبنای شکل‌گیری یک شرکت دانش‌بنیان، یک فناوری یا یک ایده است که این شرکت‌ها سعی می‌کنند با نوآوری، روی بازارهای جدید کار کرده و مشکلی را در جامعه حل کنند که این محوریت اصلی و وجودی شرکت‌های دانش‌بنیانِ نوآور و فناور است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

کلاهی با بیان اینکه یک شرکت‌ دانش‌بنیان حتماً نباید اختراع داشته باشد،‌ تصریح کرد: شرکت‌های دانش‌بنیانی وجود دارند که خدمات ارائه می‌کنند به عنوان نمونه پلتفرم و نرم‌افزارهایی در دنیا وجود دارد که در ایران توسط یک شرکت دانش‌بنیان بومی‌سازی شده است درواقع بسیاری از محصولات این شرکت‌های دانش‌بنیان بر مبنای نیازهای کشور مهندسی معکوس شده است.

رئیس مجمع تشکل‌های دانش‌بنیان با اشاره به چالش‌برانگیز بودن موضوع ارزیابی شرکت‌های دانش‌بنیان گفت: موضوع ارزیابی شرکت‌های دانش‌بنیان در ابتدا به خاطر نبود زیرساخت‌ها و نیروی انسانی مناسب چالش بسیار بزرگی بود اما با آمدن کارگزاری‌ها توسط معاونت علمی، اوضاع کمی بهتر شد، اما همچنان شرکت‌های زیادی وجود دارند که به روند ارزیابی‌ها معترض هستند و ذکر این نکته همه ضروری است که قطعاً بیشتر مشکلات شرکت‌های دانش‌بنیان بیرون از اکوسیستم دانش‌بنیانی کشور است.

وی با بیان اینکه فضای فعلی در این اکوسیستم قابل قبول است،‌ عنوان کرد:‌ فضایی که بر مبنای قانون توسط معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، صندوق نوآوری و شکوفایی و نهادهایی که مستقیم با شرکت‌های دانش‌بنیان درگیر هستند بوجود آمده است، فضای قابل قبولی است، یعنی بعد از چند سال آزمون و خطا و بعضی سیاست‌هایی که خیلی درست نبود، الان بر روی غلتک افتاده است و یک اکوسیستمی بوجودآمده که بسیار مناسب است.

کلاهی با اشاره به مشکلات اولیه شرکت‌های دانش‌بنیان متذکر شد: طولانی بودن زمان ارزیابی به خاطر تعدد شرکت‌ها، دقت کم در ارزیابی شرکت‌ها از جمله مشکلات اساسی در روند دانش‌بنیان شدن یک شرکت است؛ به عنوان نمونه معترضی وجود دارد که مدعی است یک شرکت که فناوری خیلی بالایی نیز ارائه نکرده است در این روند قبول شده است و برعکس آن یک شرکت دیگر رد شده است؛ در این راه شرکت‌های مشاوره‌ای وجود دارند که در ازای دریافت هزینه، مهارت دانش‌بنیان شدن را به شما آموزش می‌دهند.

رئیس مجمع تشکل‌های دانش‌بنیان با اشاره به ورود خصولتی‌ها در روند دانش‌بنیان‌ها و موضوع مهم درز اطلاعات بیان کرد: قانونِ مربوط به شرکت‌های دانش‌بنیان، برای شرکت‌های خصوصی است اما در فرایند ارزیابی مشاهده می‌کنیم که خصولتی‌ها به نوعی خودشان را جا می‌کنند و شرکت‌های وابسته را به خوبی نمی‌توان تشخیص داد؛ موضوع دیگر درز اطلاعات دانش فنی شرکت‌های دانش‌بنیان است چراکه یک شرکت، فناوری و اختراعی دارد و نمی‌‌خواهد دیگران از این دانش فنی چیزی بدانند و نگران هستند که این اطلاعات در جای دیگر از آن استفاده شود.

وی با اشاره به ورود دولتی‌ها نیز به این عرصه گفت: دولتی‌ها برعکس خصوصی‌ها رویکردشان این است که از امکانات دولتی نهایت استفاده را کنند؛ تعداد شرکت‌های بزرگ و موفق که از حمایت‌ها استفاده کردند بسیار کمتر از شرکت‌هایی است که خودشان به صورت مستقل رشد کرده و به دنبال حمایت نیز نبودند؛ شرکت‌های همین الان وجود دارند که سراغ معاونت علمی نرفته و خود را درگیر این روال پیچیده نکردند، اما دولتی‌ها عادت دارند به اینکه منابعی را از دولت بگیرند و در این روند آشناتر هستند.

رئیس مجمع تشکل‌های دانش‌بنیان با اشاره به عدم تعامل سازمان‌های دولتی با این تشکل بیان کرد:‌ در موضوع تعامل، قانون بهبود مستمر  محیط کسب‌و‌کار وجود دارد که طبق این قانون دولت موظف است در حوزه‌های تصمیم‌گیری نظر تشکل‌ها را دریافت کند که متاسفانه‌ این اتفاق در سازمان‌ها نمی‌افتد و البته در این زمینه معاونت علمی تعامل خوبی با مجمع تشکل‌های دانش‌بنیان دارد؛ در سازمان‌های دولتی بدون اینکه از ما نظر بخواهند تصمیم‌گیری می‌کنند و این بزرگ‌ترین معضل آیین‌نامه‌ای و مقررات‌گذاری در کشور است که با توجه به حضور ما در کمیته‌ها و کارگروه‌های معاونت علمی، در این معاونت وضع بهتر است.

کلاهی در پایان با اشاره به مشکلات این اتحادیه متذکر شد: در اتحادیه‌های صنفی‌ مثل مغازه‌دارها،‌ پروانه صنفی توسط اتحادیه صنفی صادر می‌شود و دولت در این زمینه کاری انجام نمی‌دهد و اگر مشکلی هم داشته باشد اتحادیه جلوی آن را می‌گیرد و سوال اساسی اینجاست که چرا در آنجا اعتماد وجود دارد ولی در موضوع شرکت‌های دانش‌بنیان این اعتماد به اتحادیه وجود ندارد؟

جدیدترین خبرها و تحلیل‌های ایران و جهان را در کانال اینستاگرامی تسنیم بخوانید. (کلیک کنید)

جدیدترین خبرها و تحلیل‌های ایران و جهان را در کانال تلگرامی تسنیم بخوانید. (کلیک کنید)

تشریح نظرات کمیسیون دانش‌بنیانِ اتاق بازرگانی، پیرامون "طرح جهش تولید دانش‌بنیان"علم نافع/ تهدید زیست‌بوم علم و فناوری کشور توسط نظام "عرضه‌محور"/ ضرورت تشکیل ساختارهایی مانند "دره سیلیکون" در ایرانگزارش/ "علم نافع" کلید‌واژه مورد تأکید مقام معظم رهبری برای جهش صنعتی کشور + فیلمعلم نافع/ جزئیات چگونگی "تسخیر فضا توسط چین"/ سبقت عربستان و امارات از ایران در سرمایه‌گذاری صنعت هوافضا!

انتهای پیام/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: شرکت های دانش بنیان علمی علم و تکنولوژی شرکت های دانش بنیان علمی علم و تکنولوژی شرکت های دانش بنیان وجود دارند درز اطلاعات معاونت علمی سازمان ها دولتی ها دانش فنی یک شرکت شرکت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۲۶۷۳۴۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ده فراخوان جذب سرمایه‌گذاری در جشنواره شیخ بهایی اعلام می‌شود

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا، قاسم مصلحی در نشست خبری هجدهمین جشنواره ملی فن آفرینی شیخ بهایی گفت: این جشنواره از قدیمی ترین جشنواره های فناوری در کشور است و نقش مهمی در توسعه واژگان و ادبیات دانش بنیان و فن آفرینی در فرهنگ عمومی و دانشگاهی داشته است.

وی هدف اصلی این جشنواره را معرفی شرکت های دانش بنیان موفق به سرمایه گذران دانست که  در راستای اثر گذاری بیشتر اقتصاد دانش بنیان در اقتصاد کشور دنیال می شود. 

بخش تامین مالی

معمولا مردم و شرکت های بزرگ از سرمایه گزاری در شرکت های دانش بنیان که فعالیت آنها مورد داوری و ارزیابی قرار گرفته استقبال می کنند و در کمترین زمان سرمایه شرکت ها با مشارکت مردم تامین می شود و نیاز به گرفتن تسهیلات پیدا نمی کنند و در این دوره جشنواره ده طرح مهم اعلام فراخوان می شود.

وی افزود: در سال گذشته صندوق پژوهش شرکت فولاد مبارکه 1000 میلیارد تومان در تامین مالی شرکت های دانش بنیان سرمایه گذاری کرد و امسال 2000 میلیارد تومان برای این بخش در نظر گرفته است.

معرفی بخش های هجدهمین جشنواره

بخش طراحان کسب و کار

رئیس شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان گفت: بخش صاحبان کسب و کار یکی از بخش های این جشنواره است و شرکت هایی می توانند در آن شرکت کنند که اختراع و محصول خودرا تا سطح سه آمادگی تجاری سازی پیش برده و نمونه اولیه محصول را تولید کرده باشند. 9 طرح به مرحله نهایی این بخش راه یافته اند و سه طرح به عنوان برگزیده معرفی می شود.

مصلحی اضافه کرد: شرط ورود به نظام داوری در بخش طراحان کسب و کار شامل شاخص‌هایی چون فنی، قابلیت تجاری‌سازی، و آمادگی برای جذب حمایت از سرمایه‌گذار است.

بخش فن آفرینی و تجاری سازی فناوری

رئیس جشنواره شیخ بهایی گفت: هدف این بخش توسعه شرکت‌های دانش‌بنیان و صنعت ساز است؛ از این رو شرکت‌هایی می‌توانند در این بخش شرکت کنند که حائز  شرط نوآوری و فناوری در تولید محصول، تولید محصول و تجاری‌سازی بوده و حداقل ۵۱ درصد سهام شرکت‌ها متعلق به بخش خصوصی باشد.

وی ادامه داد: به منظور برقراری عدالت بین شرکت کنندگان، داوری‌ها در دو بخش شرکت‌های نوپا و رشد یافته به صورت مجزا انجام می‌شود. شرکت‌های نوپا شرکت‌هایی هستند که مدت عرضه محصولات به بازار ۳ سال کمتر است و شرکت‌های رشد یافته شرکت‌هایی هستند که بیش از ۳ سال محصول عرضه شده به بازار دارند. در مجموع 16 طرح به مرحله نهایی این بخش راه یافته اند.

 

مصلحی افزود: همچنین به منظور گرامیداشت یاد و خاطره مرحوم دکتر محمود شیخ زین‌الدین، معاون فقید نوآوری و تجاری‌سازی معاونت علمی ریاست‌جمهوری جایزه فناوری صنعت‌ساز به برترین طرح‌های فناورانه‌ای که به مرحله تولید انبوه رسیده و بر اساس آن خط تولید یا کارخانه ایجاد شده است، اعطا می‌شود.

بخش های جانبی جشنواره

نشست های تخصصی و کارگاه آموزشی 

رئیس جشنواره هجدهم ، نشست‌های تخصصی را از دیگر برنامه‌های جنبی این رویداد عنوان کرد و گفت: در این بخش متخصصان و صاحبنظران به بحث و  تبادل  نظر می پردازند و کارگاههای آموزشی برای مدیران شرکت های دانش بنیان ، مدیران و کارشناسان پارک های علم و فناوری و سایر علاقمندان برگزار می شود.

وی افزود: نمایشگاه یکی دیگر از بخش‌های این رویداد است و در آن فناوری‌های نوظهور و آینده‌نگر، فناوری‌های صنعت ساز، رفع نیاز صنعت در دوران تحریم، صنایع نفت و گاز و پتروشیمی، محیط زیست، آلودگی هوا، آب و انرژی و نیازهای صنعت دارویی و مهندسی پزشکی ارائه می‌شود.

بخش فرصتهای سرمایه گذاری هجدهمین جشنواره ملی فن آفرینی شیخ بهایی

رئیس جشنواره شیخ بهایی  در توضیح این بخش گفت: این بخش به عنوان یک برنامه پویا و دائمی مذاکرات بین دو بازیگر مهم این عرصه یعنی سرمایه گذاران فعال و طراحان کسب و کار و فن آفرینان علاقه مند به جذب سرمایه و توسعه بازار را تا حصول نتیجه دنبال خواهد نمود و نتایج مذاکرات در زمان برگزاری جشنواره هجدهم اعلام خواهد شد.

 در این رویکرد ضمن ایجاد شرایط لازم برای ارائه حرفه ای و استاندارد طرح های منتخب به سرمایه گذاران و حامیان عرصه فن آفرینی فرآیند سرمایه گذاری با برگزاری مذاکرات دوجانبه (B2B) طراح و سرمایه گذار تسهیل خواهد شد.

از ویژگیهای بارز این بخش میتوان به موارد ذیل اشاره کرد

-۱ آموزش و مشاوره لازم جهت ساماندهی هرچه بهتر و مناسبتر مذاکرات سرمایه گذاری

۲ کارشناسی طرحهای قابل سرمایه گذاری

-۳- حضور سرمایه گذاران و بازرگانان مختلف داخلی و خارجی

۴- ارائه کارگاه ها و نشستهای تخصصی انتقال تجربه توسط فناوران و شرکتهای موفق داخل و خارج از کشور

۵- حضور مدیران و کارشناسان کلیدی سازمانها و مراکز مهم کشور

در این بخش با برگزاری برنامه های متنوع فناوران شناسایی شده حاضر در جشنواره در زمینه های تخصصی جهت سرمایه گذاری مستقیم از طریق تبادل سهام و سرمایه و دیگر روشها به سرمایه گذاران کارآفرین فعال کشور یا سکوهای تأمین مالی جمعی معرفی خواهند شد. بدین منظور فرصتهای سرمایه گذاری ابتدا با کمک سازمانهای تخصصی همکار جشنواره ارزیابی و سپس به جامعه سرمایه گذاران معرفی می.شوند فرصتهای سرمایه گذاری میتوانند شامل یک یا برخی  از حالتهای ایده ای نو برای ایجاد یک بنگاه اقتصادی دانش بنیان ،جدید طرح توسعه ای شرکتهای موجود و ارتقاء سطح فعالیتهای دانش بنیان این شرکتها فرصتهای تجاری و بازرگانی در حوزه تجارت محصولات دانش بنیان و سایر باشند.

بخش غیر مسابقه ای فرصتهای سرمایه گذاری شامل برنامه های مدون منسجم و پویایی به شرح زیر خواهد بود:

 ۱ - شناسایی و جذب سرمایه گذاران و سرمایه پذیران واقعی

۲- توانمند سازی سرمایه پذیران

انجام مذاکرات دوجانبه سرمایه گذار-سرمایه پذیر در رویداد پل» سرمایه گذاری جشنواره

-۴- شناسایی و معرفی جهت تأمین مالی جمعی طرح های فناورانه

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • تبدیل جزیره قشم به قطب نوآوری و فناوری
  • اختصاص ۴ هزار میلیارد برای اقتصاد دانش بنیان به به ۲۵ استان
  • اردبیل استان برتر کشور در توسعه اقتصاد دانش بنیان
  • اوجی: شرکت‌های دانش‌بنیان به بیش‌ از ۶۷۶ شرکت افزایش یافت
  • اوجی: شرکت‌های دانش بنیان به بیش‌از ۶۷۶ شرکت افزایش یافته است
  • قوانینی که می‌تواند ناجی علم و فناوری باشد
  • جزیره قشم به قطب نوآوری و فناوری تبدیل می‌شود
  • استان بوشهر در توسعه اقتصاد دانش بنیان جز سه استان برتر کشوراست
  • ده فراخوان جذب سرمایه‌گذاری در جشنواره شیخ بهایی اعلام می‌شود
  • تولید داروی بیماران اس ام ای در یک شرکت دانش‌بنیان