Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران اکونومیست»
2024-05-08@23:17:00 GMT

افزایش خطر ابتلا به چاقی در مبتلایان به آسم

تاریخ انتشار: ۹ اردیبهشت ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۴۸۹۶۴۰۱

افزایش خطر ابتلا به چاقی در مبتلایان به آسم

مطالعه‌ای با بیش از ۸۷۰۰ شرکت کننده از ۱۱ کشور اروپایی و استرالیا نشان می‌دهد که احتمال ابتلا به چاقی در افراد بزرگسالی که به آسم مبتلا هستند نسبت به سایر افراد بیشتر است.

به گزارش ایران اکونومیست و به نقل از مدیکال‌اکسپرس، این تحقیق که توسط موسسه بهداشت جهانی بارسلونا(ISGlobal)، هدایت می‌شود، نشان داده که این خطر در میان بیماران مبتلا به آسم غیر آلرژیک، کسانی که مدت طولانی‌تری به این بیماری مبتلا بوده‌اند و کسانی که تحت درمان با کورتون هستند، نیز بیشتر است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

چندین مطالعه نشان داده‌اند که برخی از عوامل خطر از جمله عوامل محیطی، اقتصاد اجتماعی و رفتاری در آسم و چاقی مشترک هستند. این موضوع می‌تواند منجر به ایجاد هر دوی این بیماری‌ها شود.

"سابهابراتا مویترا"(Subhabrata Moitra)، که این تحقیق را در موسسه بهداشت جهانی بارسلونا انجام داده و اکنون محقق دانشگاه آلبرتا است، می‌گوید: برخی از تحقیقات قبلی روی مکانیسم‌هایی متمرکز بوده‌اند که چاقی بوسیله‌ آنها می‌تواند منجر به ایجاد آسم شود، اما این رابطه معکوس تا همین اواخر مورد توجه قرار نگرفته بود.

محققان از داده‌های مطالعه‌ای موسوم به "بررسی سلامت تنفسی جامعه اروپا"(ECRHS) استفاده کردند که در طول سه موج بین سال‌های ۱۹۹۰ تا ۲۰۱۴ و با بررسی‌های مجدد طی فواصل زمانی حدودا ۱۰ ساله جمع‌آوری شده بودند.

بین اولین و دومین بررسی، ۱۴.۶ درصد از شرکت کنندگانی که به آسم مبتلا نبودند، دچار چاقی شدند، در حالی که این درصد در میان شرکت کنندگان مبتلا به آسم تا ۱۶.۹ درصد افزایش یافت. تفاوت بین دو گروه زمانی آشکارتر شد که تیم تحقیقاتی آن را به صورت یک خطر نسبی(relative risk) در نظر گرفت که در آن نقش عوامل دیگری مانند آسم و سیگار لحاظ شد. در این حالت خطر ابتلا به چاقی در افراد مبتلا به آسم تا ۲۱ درصد افزایش یافت.

خطر ابتلا به چاقی در شرکت‌کنندگان مبتلا به آسم با طول مدت بیماری طولانی‌تر، ۳۲ درصد بیشتر از افرادی که دوره بیماری کوتاه‌تری داشتند بود و همچنین در افرادی که آسم غیر آلرژیک داشتند این میزان ۴۷ درصد نسبت به افراد مبتلا به آسم آلرژیک بیشتر بود.

 شرکت‌کنندگان مبتلا به بیماری تنفسی که تحت درمان با کورتون بودند نیز در مقایسه با افرادی که از این درمان استفاده نمی‌کردند، ۹۹ درصد بیشتر در معرض خطر ابتلا چاقی بودند.

"جودیت گارسیا-آیمریچ"(Judith Garcia-Aymerich)، رئیس برنامه بیماری‌های غیرواگیر و محیط زیست در موسسه بهداشت جهانی بارسلونا و نویسنده ارشد این مطالعه می‌گوید: یک توضیح بالقوه برای افزایش وزن مرتبط با آسم می‌تواند کاهش فعالیت بدنی در بیماران مبتلا به آسم باشد. با این حال، نتایج ما این فرضیه را تایید نمی‌کند، زیرا سطوح فعالیت بدنی در مطالعه ما بر ارتباط مشاهده ‌شده تاثیری نداشت.

برخلاف مطالعه قبلی که ارتباط بین آسم و افزایش وزن را فقط در زنان نشان داده بود، در این مورد هیچ تفاوتی بین زنان و مردان وجود نداشت. می‌توان گفت این اولین مطالعه‌ای است که ارتباط میان چاقی و آسم را در بزرگسالان بدون توجه به جنسیت آن‌ها نشان می‌دهد.

 

منبع: خبرگزاری ایسنا برچسب ها: آسم ، چاقی ، کورتون درمانی

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: آسم چاقی کورتون درمانی ابتلا به چاقی مبتلا به آسم خطر ابتلا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۸۹۶۴۰۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

از پیشگیری آسان تا درمان مشکل

به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مرکز اراک؛ رئیس گروه بیماری‌های غیر واگیر دانشگاه علوم پزشکی اراک با توجه به نامگذاری ۹ می‌ مصادف با ۱۹ اردیبهشت بعنوان رز جهانی تالاسمی گفت: هدف از نامگذاری این روز، توجه به بیماران مبتلا، فراهم آوردن امکانات درمانی مطابق با استاندارد‌های جهانی و ترویج پیشگیری از تولد نوزادان تالاسمی است.
دکتر میرشفیعی افزود: تالاسمی یک  اختلال خونی ژنتیک است که به دلیل شکل گیری غیر طبیعی هموگلوبین و کم خونی ایجاد می شود که فرزند از پدر و مادر دارای تالاسمی نوع خفیف به ارث می برد.
او با بیان اینکه تالاسمی به دو شکل مینور و ماژور (شدید) وجود دارد، گفت: اختلال ژنتیکی تالاسمی از طریق ژن‌ها از والدین به کودک به ارث می‌رسد و زمانی که یکی از والدین یا هر دوی آنان حامل این ژن باشند، احتمال ابتلای کودک نیز وجود دارد و در صورت ابتلای پدر و مادر به بیماری تالاسمی مینور یعنی فُرم خفیف بیماری هستند ۲۵ درصد شانس ابتلا به بیماری تالاسمی ماژور ۵۰ درصد احتمال ابتلا به تالاسمی مینور و ۲۵ درصد هم تولد فرزند سالم وجود دارد که این بستگی به این دارد که کدام ژن معیوب از پدر و مادر را دریافت.
میرشفیعی افزود: بزرگ شدن جمجمه، بزرگ شدن استخوان‌های صورت، رنگ پریدگی و پهن شدن بینی از جمله علائم مبتلا به بیماری تالاسمی است و بیماری‌های قلبی، کلیوی، اختلالات تیروئید و پوکی استخوان به خاطر خون سازی غیرموثر از عوارضی است که این بیماری بر روی فرد می‌گذارد.
او گفت: خوشبختانه از سال ۷۶ تاکنون بروز بیماری تالاسمی در سطح استان نداشتیم و طی ۱۵ سال گذشته هیچ بیمار مبتلا به تالاسمی ماژور (شدید) متولد شده در استان نداشتیم.
رئیس گروه بیماری‌های غیر واگیر دانشگاه علوم پزشکی اراک دراستان ۱۳ بیمار مبتلا به تالاسمی وجود دارد که تحت حمایت‌های درمانی و پزشکی هستند و با رایزنی‌هایی که با وزارت بهداشت انجام شده این بیماران مشکلی برای دریافت دارو ندارند.
هشتم ماه می‌مصادف با ۱۹ اردیبهشت به نام روز جهانی تالاسمی نامگذاری شده است.

دیگر خبرها

  • عوامل خطر « زوال عقل زودرس » را بشناسید
  • یک نفر بر اثر ابتلا به هاری در مشهد فوت کرد
  • بازگشت شفاف قبل از مرگ!
  • بینا شدن افراد مبتلا به نابینایی ارثی با ژن‌درمانی «کریسپر»
  • خطر حمله قلبی در این بیماران بیشتر است
  • علت افزایش آمار آبله‌ مرغان در ایران چیست؟
  • کاهش چشمگیر میزان تولد نوزاد مبتلا به تالاسمی/ تهران حدود ۲ هزار بیمار تالاسمی دارد
  • افزایش ابتلا به آسم با مصرف این مواد غذایی
  • از پیشگیری آسان تا درمان مشکل
  • دستاورد تازه پزشکی؛ تشخیص آرتروز ۸ سال قبل از ابتلا به این بیماری